Black Brick Home

Black Brick Home

Open Plan Living

With a northpoint to the front of this property, the open plan living and dining was designed to the front to take advantage of as much northern sunlight as possible. The entry was designed with the client’s privacy in mind, being positioned to the side of the home & with a full-length picture window opposite the front door. This feature window means the client & their guests are greeted by the breathtaking view of meticulous & lush garden upon entry. I also proposed for a feature brick to run from external to internal and to external again to add personality to the home. The open plan kitchen was designed to seamlessly connect with the alfresco & dining areas. As this was to be the client’s forever home, both the kitchen and laundry focused on the inclusion of having appliances at ideal working heights for ease & accessibility.

The master bedroom was designed to the rear of the home, with private access to the garden courtyard.

The first floor includes two bedrooms and a multipurpose room. This multipurpose room was designed to be a flexible space, an area for the grandkids to play, or to sit back and read a book in the reading nook. This multipurpose room was designed in a way that it can easily be converted into a fourth bedroom at a later stage if the clients wished to do so.

The clients were extremely happy with the design proposed & presented to them and had no changes to the floor plan or elevation.

Project Gallery

Related Projects

Park View

Park View Home A View for Design Timeless Home Designs is one of the most recognized design studios in the Perth area. Our reputation was

View Project

Lake Haus

Lake Haus Home Design That Ticks All The Boxes With this home, the clients approached Timeless with their corner lot in a country suburbs. The clients

View Project

Hillarys

Hillarys Home A Traditional Approach Tim was approached by Westcoast Residential to do a design for their client in Hillarys. The client had a very

View Project

Bicton

Bicton Home Open Living Luxury With this house I was approached by Gold Style home to provide their client with a modern home.  ​The open

View Project

Tuart Hill

Tuart Hill Home Maximising Space & Style With this house i was approached by Gold Style home to provide their client with a modern looking home, to suite

View Project

Ardross

Ardross Home Uniquely Modern  This client wanted to take advantage of the views that could be achieved from the first floor. The brief the client

View Project

3 Responses

  1. But a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding design. “Better by far you should forget and smile than that you should remember and be sad.” by Christina Georgina Rossetti.

  2. I will right away seize your rss as I can not in finding your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Kindly permit me understand so that I could subscribe. Thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.